lördag 10 december 2016

Wienernougat

Wienernougat är ett enkelt, gott och uppskattat julgodis... så det är något som jag gör varje jul!
Och! Jag ska ha lite söndags-/adventsfika hemma och tänkte att wienernougaten skulle vara ett bra sällskap till pepparkakor, saffransbullar... och brownies!!?




Wienernougat 

250g nougat
150g mörk choklad, minst 50%
75g mandelspån
En nypa salt (kan uteslutas)

Gör så här:
Rosta mandelspån lätt i en torr stekpanna, strö över en nypa salt och skaka den heta pannan så saltet sprids.
Lägg mandeln på ett ark hushållspapper och låt svalna.
Smält nougat och choklad över vattenbad.
Blanda ner mandelspånet i nougatchoklad-blandningen. 
Häll ut blandningen i en form 15×20 med bakplåtspapper.
Ställ åt sidan och låt stelna, efter nån timma ställ in i kylen. 
När wienernougaten stelnat skär i bitar och förvara i en lufttät burk i kylen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar